Customer Success Operations

Tillväxt på befintliga kunder

I de flesta fall är den initiala affären endast en liten del av potentialen på kunden. Att bara överföra ”sälj” från nykundsförsäljning till befintliga kunder orsakar en rad problem. I det här webinaret kommer vi fokusera på hur skapar man rätt förutsättningar för att växa på befintliga kunder. Vi kommer gå igenom en ny typ av säljprocess med nya nyckeltal anpassad för dynamiken hos befintliga kunder. Rätt implementerad är Customer Success och merförsäljning samma sak.

Webinar
Datum: 9 maj 2019
Tid: 12:00 till 12:30
Webinar - länk skickas efter anmälan.

Anmäl dig här

Tack - du är nu anmäld!

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled

Agenda

Webinaret har ett fokus på hur man jobbar med merförsäljning på befintliga kunder i praktiken och vi kommer ge många konkreta exempel på företag har lyckats inom området.
 

Vi går igenom:
  • De vanligaste hindren för att växa
  • Förutsättningar och potential
  • Produkt, pris, paketering
  • Rätt aktivitet för rätt kund
  • Customer Success-driven säljprocess

Vem är webinaret för:
Det här webinaret är för dig som jobbar med befintliga kunder inom Tech, SaaS eller liknande abonnemangsmodell. Det är fokus på företag som jobbar business-to-business och täcker både de med stora mängder kunder och mindre avtalsvärden, samt de med färre kunder och större avtalsvärden.

Speakers

Gustav Hasselblad

Chief Customer Officer

Startdeliver AB

Johan Nilsson

Founder & CEO

Startdeliver AB

About us
Startdeliver is a next generation Customer Success Platform. We make sense of large amounts of customer data from a great variety of sources. We help you drive all customer actions, in new ways and new channels, based on this data. Essentially, we help you do the right things, the things that will give your customers the outcome they want, the impact.

Startdeliver AB

Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm