PARALLELLT MED ÅRETS UNDERHÅLLSMÄSSA PRESENTERAR VI

Idhammardagen 2020

Intresset kring strategisk tillgångsförvaltning och Asset Management inom industri och infrastruktur har ökat markant de senaste åren. Syftet med Asset Management är att förse anläggningsintensiva verksamheter med ett ramverk som gör att samtliga aktiviteter kopplade till anläggningarna optimalt tjänar verksamhetens övergripande uppdrag.


Den 11 mars arrangerar vi Idhammardagen för att dela med oss av våra egna men framförallt våra kunders arbete för att öka värdeskapandet från sina tillgångar. Det kommer även att anordnas en paneldiskussion där vi bjuder in deltagarna till samtalet för att dela med sig om tankar och erfarenheter kring Asset Management.

 

Mer information hittar du längre ner!

| Obs: Kan du inte se anmälningsformuläret och använder Internet Explorer, prova att öppna sidan i en annan webbläsare. Vid frågor, tveka inte att kontakta oss på info@idhammar.se |

Jag anmäler mig till Idhammardagen!

Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan så kontaktar vi dig angående betalning.


Tack för din anmälan. 

Du kommer få ett bekräftelsemail inom kort med mer information. 

Vi ses i Göteborg!

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled
Sorry, this event is no longer available
Dagar

07

Timmar

23

Minuter

55

 

Varmt välkommen till Idhammardagen 2020!

Som du kanske redan har listat ut kommer 2020 års Idhammardag att genomföras parallellt med Underhållsmässan i Göteborg, onsdag eftermiddag den 11 mars. Du som redan planerat in ditt mässbesök får här ännu ett event att lägga in i kalendern, och för dig som inte tänkt delta på Underhållsmässan i år - här kommer ännu en anledning att tänka om. Vi på Idhammar är otroligt laddade och hoppas att du vill dela dagen med oss!

Årets tema stavas Asset Management 
I en av Svenska Mässans konferenslokaler kommer du mellan kl. 13 och 17 att kunna smita iväg från mässhallarna för att lyssna till fyra föredrag inom ämnet Asset Management, ställa frågor till diskussionspanelen samt mingla med kollegor från branschen. Dagen avslutas med middag på Göteborgs Universeum där vi utlovar en middagsmiljö utöver det vanliga. 

Det här vill du inte missa! 

 

 

Snabba fakta:

  • Vad: Idhammardagen 2020, tema Asset Management

  • När: Kl. 13 onsdag 11 mars 2020

  • Var: Konferenslokal F3, Svenska Mässan i Göteborg

  • Pris: 1 995 kr (Inklusive fika, mingel, middag och dryckespaket)

  • Avbokning: senast den 26 februari

Idhammardagens första föreläsare är 
Jan-Olof Hilmerstam tillsammans med Henric Mellbin!

Äntligen får vi avslöja att de första föreläsarna att äntra scenen den elfte mars är Midrocs affärsområdeschef Henric Mellbin tillsammans med Idhammars VD Jan-Olof Hilmerstam. 

"På Idhammardagen vill vi berätta om hur vi använder oss av Asset Management för att definiera kundens utmaning, kombinera våra kompetenser och därefter metodisk och systematiskt utveckla kundens förmåga att optimera värdeskapandet från anläggningstillgångar. Självklart kommer vi även berätta om våra egna erfarenheter av att jobba med Asset Management." 

Välkommen in på idhammar.se för att läsa hela artikeln om Henrics och Jan-Olofs föredrag. 

Nästa föreläsare att presentera till Idhammardagen är Christer Färegård! 
 
År 2017 certifierade Veolia några av sina skötselavtal för kommunala vatten- och avfallsanläggningar i Stockholm enligt ISO 55001, Ledningssystem för tillgångar. Christer Färegård, som då var CTO på Veolia Nordic, ansvarade för arbetet.
 
På Idhammardagen kommer Christer att dela med sig av sina erfarenheter från certifieringsresan. Han kommer att berätta om hur Veolia planerade och genomförde arbetet för att få med hela organisationen i förändringen – alla från företagsledningen till teknikerna ute i uppdraget.
 
Sedan början på 2019 är Christer egenföretagare. På uppdrag av Midroc har han bland annat varit projektledare vid införandet av kvalitetsledningssystemet IATF på Outokumpus stålverk i Avesta.

Nästa föreläsare redo för Idhammardagen är 
Lars-Erik Djupenström!

 
De senaste tre åren har Lars-Erik Djupenström arbetat som teknisk chef på Mondi Dynäs kraftpappersbruk. Under tiden har företaget implementerat ”Mondi Asset Management system”, samtidigt som förberedelser inför framtida uppgraderingar av både massabruk och pappersmaskiner tagit fart. Arbetet har baserats på en omfattande riskbedömning av samtliga anläggningsdelar med avseende på både tillgänglighet och säkerhet. 
 
På Idhammardagen kommer Lars-Erik berätta om hur förberedelsearbetet gått till och ge en inblick i hur man kan använda riskbedömningar för att ta välinformerade investeringsbeslut. 
 
Lars-Erik har en gedigen erfarenhet av drift och underhåll hos bland annat Mondi, Fortum och Stora Enso. Vid årsskiftet lämnade han över stafettpinnen inom tekniska avdelningen på Mondi Dynäs för att tillträda posten som produktionschef.
Idhammardagens femte och sista föreläsare är Åsa Nordlander!
 
Åsa Nordlander är teamchef för Fordonsinformation på Division Fordon hos SJ. Varje dag väljer 140 000 personer att resa hållbart med det svenska reseföretaget. 1 200 avgångar går från 284 olika stationer per dag. Företaget äger, utvecklar och förvaltar flera olika fordonsflottor som omfattar ca 100 motorvagnstågsätt, 85 lok och ca 375 personvagnar.
 
För de mer moderna fordonsflottorna pågår idag en implementering av ett verktyg som i realtid ska kunna följa den information som idag finns i fordonens styrsystem. Målet är att mätvärden och händelser som registreras i fordonen ska komma att användas både i den operativa övervakningen av trafiken, för felsökning i samband med underhåll, men också för analys och prediktion av underhållsåtgärder.
 
Åsa har arbetat på SJ sedan 2002 i olika roller på division Fordon, och har idag rollen som verksamhetsansvarig för olika stödsystem för fordonsförvaltning. På Idhammardagen kommer Åsa att berätta om mål, angreppssätt och utmaningar för att implementera Tillståndsbaserat Underhåll baserat på mätvärden. 

Vi föreläser på Idhammardagen 2020:

Om Idhammar och Midroc

Asset Management innefattar områden som strategi och planering, beslutsfattande, livscykelleverans (anskaffning, drift, underhåll och avveckling), anläggningsinformation, riskhantering och uppföljning samt organisation och människor. Idhammar och Midroc Project Management är ledande i utvecklingen av Asset Management i Sverige. Tillsammans erbjuder vi en komplett leverans inom Asset Management, där Idhammar har stark förankring inom bland annat strategi, planering och beslutsfattande samt livscykelleverans, medan Midroc har stor erfarenhet och spetskompetens inom bland annat Asset Information, anskaffning, underhåll samt riskhantering och uppföljning. Tillsammans kan vi därigenom erbjuda en komplett leverans av spetskompetens inom hela Asset Management-landskapet.


Midroc Project Management och Idhammar är delaktiga i utveckling av ISO 55000-serien och Idhammar är det första svenska bolaget som The Institute of Asset Management godkänt som Endorsed Assessor och Endorsed Training Provider.

Vi ses i Göteborg!
 

Idhammar Produktion AB

Telegrafgatan 6A, 169 03 Solna