Halv 9 hos FEI

Här anmäler du dig till webinariet 2019-05-15 kl. 8.30 - 9.15. Inför webinariet får du en länk och instruktioner till e-postadressen du angav här nedan.Tack för att du har anmält dig till webinariet!

Du kommer att få en länk och instruktioner​​​​​​ till e-postadressen du har angivit inför webinariet (ca 1 - 2 dagar innan).

Vänligen,
FEI - Företagsekonomiska Institutet

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled
Dagar

19

Timmar

15

Minuter

24

#samarbete - Ansvar vid influencer marketing – ny praxis på gång!

Katarina Ladenfors - 15 maj 2019 - Distans
 

I januari 2018 kom domen från Patent- och marknadsöverdomstolen i det uppmärksammade målet mellan Konsumentombudsmannen (KO) och Alexandra Media Sweden AB vars företrädare är den kända influencern Alexandra Nilsson (Kissie) samt hennes nätverk Tourn Media AB. Målet handlar bl.a. om vilka krav som uppställs på reklammarkering i sociala medier. Nu ska högsta domstolen för marknadsföringsrättsliga mål, PMÖD, avgöra frågorna vilket innebär att vi kommer få vägledande praxis – något som samtliga influencers, reklamnätverk och företag måste anpassa sig till.

Parallellt med Kissie-målet pågår en domstolsprocess mot den kända influencern Kenza. I detta mål vill KO få svar på frågan vad som är reklam och vad som är allmänt tyckande och därmed omfattas av vår yttrandefrihet.

Under detta webinarium redogörs vilket ansvar företag har vid influencer marketing.

Om föreläsaren
Advokat Katarina Ladenfors är partner på Advokatfirman MarLaw. Hon är specialiserad på marknadsrätt, avtalsrätt och säljfrämjande åtgärder i Sverige och Norden. Katarina är särskilt inriktad på regleringen om marknadsföring och märkning av livsmedel.

På FEI föreläser hon bland annat i kursen Marknadsrätt, 7,5 hp.

 

 

 

Delta på webinariet var du än befinner dig! Ingen särskild programvara behövs för att medverka under webinariet. Du följer bara länken och instruktionerna som du får av FEI någon dag innan. Du behöver en uppkopplad dator, surfplatta eller mobil. Vi rekomenderar även att du har en webbkamera och ett bra headset.

FEI FLEX är vårt unika koncept som ger total frihet. Med FEI FLEX kombineras det bästa av traditionell klassrumsundervisning och distansstudier. Läs mer här!
 

FEI Företagsekonomiska Institutet 1888 AB

Integritetspolicy

010-410 59 00

info@fei.se