A L M E D A L S V E C K A N   |   1 - 7  J U L I   2 0 1 9

Hållbarhet & digitalisering i fastighetsbranschen


Under veckan finns Momentum på plats i Visby ombord på S/Y Dragoon, där tre av våra kunder leder seminarier inom ämnen som energi- och miljöuppföljning, effektiv hantering av energidata samt den pågående digitaliseringsprocessen inom Sveriges Allmännytta.

Med oss på plats har vi Johan Braw, ordförande i Sveriges Allmännyttas digitala VD-råd, som berättar om det pågående arbetet med digitalisering inom allmännyttan. Hur stärker de allmännyttiga bostadsbolagen sina möjligheter i vår digitaliserade framtid? Vad är utmaningarna och vilka lösningar finns? Hör Johan berätta mer om allmännyttans visioner inför framtiden. Efter seminariet är det dags för mingel ombord på båten, där vi bjuder på dryck och lättare tilltugg.

Vi har även bjudit in Riksbyggen som delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring arbetet med energistatistik och uppföljning - för både bättre miljö och lägre kostnader. Stockholmshem kommer också att finnas på plats för att berätta hur man drar nytta av sin energidata och dess möjligheter på allra bästa sätt.

Detta är ett perfekt tillfälle att umgås, nätverka och utbyta erfarenheter, med oss och med varandra. Ni hittar oss i fiskehamnen på kajplats nr. 10, längst ut på stora piren ombord på katamaranen S/Y Dragoon. 

För dig som önskar ett personligt möte eller visning av våra system finns det möjlighet att boka in ett tillfälle under dessa dagar, fyll i formuläret så kontaktar vi dig. 
 
Varmt välkommen till oss i Almedalen, vi ses där!

AnmälanTack för din anmälan! 

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled
Dagar

00

Timmar

00

Minuter

00

VÅRA SEMINARIER

Så digitaliseras Sveriges allmännyttiga bostadsbolag

Datum & tid: Tisdag 2 juli, kl. 14.00 - 15.00
Medverkande: Johan Braw, VD Sölvesborgshem & ordförande Sveriges Allmännyttas digitala VD-råd

Hur stärker de allmännyttiga bostadsbolagen sina möjligheter i vår digitaliserade framtid? Vad är utmaningarna och vilka lösningar tror vi idag är rätt ur våra allmännyttiga fastighetsbolags perspektiv.

Genom Digitaliseringsinitiativet ska Sveriges Allmännytta (fd. SABO) stärka medlemmarnas möjlighet att möta de krav, utmaningar och möjligheter som digitaliseringen skapar. Ordförande i Sveriges Allmännyttas digitala VD-råd berättar mer om arbetet och sina visioner för framtiden.

Att arbeta med energistatistik för bättre miljö och lägre kostnader

Datum & tid: Måndag 1 juli samt onsdag 3 juli, kl. 10:00 - 11:00
Medverkande: Mari-Louise Persson, Energistrateg Riksbyggen
 
Energistatistiken är en guldgruva men det beror på var och hur man gräver. För att få maximal nytta av alla värden som ska bearbetas gäller det att jobba på rätt sätt. Hör Riksbyggens energistrateg berätta om arbetet med att byta energiuppföljningssystem. Mari-Louise delar med sig av exempel på både motgångar och framgångar i detta arbete. 
 
Hon bjuder också på spaningar kring framtida behov och hur besparingskalkyler kan påverkas av den kunskap vi får genom energistatistiken.

Nyttja din energidata till faktiska energi- och kostnadsbesparingar

Datum & tid: Tisdag 2 juli, kl.11.00 - 12.00
Medverkande: Leo Lingvide, Energicontroller Stockholmshem

Kostnader och miljöbelastning för energianvändning i fastigheter är i högsta grad aktuellt. I och med teknikutvecklingen finns det idag fler möjligheter att visualisera och följa upp energianvändning, men hur drar man nytta av dessa möjligheter på bästa sätt?

Under seminariet ger Stockholmshems energicontroller exempel på arbetssätt kring energioptimering och kostnadsoptimering i sitt fastighetsbestånd. Seminariet avslutas med diskussioner kring ytterligare sätt att praktiskt omvandla statistik och data till nyttiga åtgärder.

 

NÄR, VAR & HUR?

NÄR?

Vi finns på plats måndag 1 juli till och med onsdag 3 juli.

VAR?

Ni hittar oss i fiskehamnen, kajplats 10, ombord på katamaranen S/Y Dragoon.

MAT & DRYCK

Dryck & lättare tilltugg kommer att serveras vid vårt mingel.

AGENDA

Vi finns på plats i Visby hamn från måndag 1 juli till och med onsdag 3 juli
 

  • Måndag & onsdag kl. 10.00 - 11.00 | Att arbeta med energistatistik för bättre miljö och lägre kostnader
    Medverkande: Mari-Louise Persson, Riksbyggen

  • Tisdag kl. 11.00-12.00 | Nyttja din energidata till faktiska energi- och kostnadsbesparingar
    Medverkande: Leo Lingvide, Stockholmshem

  • Tisdag kl. 14.00 - 15.00 | Så digitaliseras Sveriges allmännyttiga bostadsbolag
    Medverkande: Johan Braw, Sölvesborgshem & SABO

  • Tisdag kl. 15.00 - 18.00 | Mingel ombord tillsammans med Momentum och gäster


Har du frågor gällande våra seminarier eller vår vistelse i Almedalen, vänligen kontakta Marknads- och  Kommunikationschef Åsa Lundborg Ling via e-post: asa.lundborgling@momentum.se eller tel: 08-412 12 56.