Smart lönehantering för fastighetsbranschen!

Fyra frågor till ekonomichef Christine Harding Nilsson och personalchef Suzanna Malmgren på Heimstaden:

1. Varför har ni valt att outsourca hela ert lönearbete? 
För oss handlar outsourcing om driftsäkerhet och kompetens. Det är den helhetslösning som passar oss bäst i det expansiva skede som vi befinner oss i. Det är oerhört viktigt att lönerna blir korrekta och med outsourcing har vi dedikerade personer som gör detta för oss. Dessutom behöver vi inte hålla ordning på alla lagändringar och oroa oss för att inte hänga med när det gäller kompetensutveckling eftersom det ingår i outsourcinglösningen.
2. Fördelarna med outsourcing?
Det är effektivare och säkrare med outsourcing jämfört med att ha en löneadministratör i företaget. Löner, tider och reseräkningar blir korrekta. Vi behöver inte hålla ordning på lagförändringar eller stå för kompetensutveckling.
 
3. Vilka kostnadsbesparingar räknar ni med?
Det var inte kostnaden som avgörande bakom vårt beslut att outsourca hela löne-administrationen. Det kan nog vara mer kostnadseffektivt att ha en löneadministratör på plats så länge allt fungerar. Men systemet blir sårbart om det sköts av en enda person och kostnaderna kan bli höga om något går fel.

 
4. Varför rekommenderar ni Kontek? 
Heimstaden har vuxit kraftigt på kort tid och det gjorde att vi blev för stora att hantera för vår tidigare leverantör. Kontek kunde erbjuda den bästa helhetslösningen för oss, i den fas vi är i nu och för vår tillväxt framåt. Läs mer om Heimstaden

Nyttja potentialen med en smart lönehantering!

Oavsett om om du är verksam som fastighetsförvaltare, uthyrare eller arbetar med projektering så står du inför faktumet att hantera en stor mängd uppgifter och information som ligger till grund för verksamhetens löneprocess varje månad. Ofta är denna hantering komplex och kräver såväl rätt kompetens som rätt mått av administrativa resurser för att era löner skall betalas ut i rätt tid och på rätt sätt utifrån gällande regelverk och avtal.

Vi erbjuder lönehantering på tre sätt:

Du gör jobbet - Vi gör jobbet - Vi hjälps åt

Att få sin lön i tid är en självklarhet. Men det sker inte av sig självt. Vi arbetar med smarta systemlösningar och molntjänster som ger en effektiv lönehantering för olika typer av företag i fastighetsbranschen.

God branschkännedom och långvariga kundrelationer

Vi på Kontek har en god erfarenhet av de utmaningar som ställs på löneprocessen inom fastighetsbranschen. Vi har flertalet kunder som nyttjar fördelarna med en modern och digital löneprocess för att uppnå ökad kvalitet och effektivitet i den administrativa nyckelprocessen som lönearbetet innebär.

Exempel på kunder och lösningar för fastighetsbranschen: 


Castellum är ett börsnoterat fastighetsbolag som är specialiserade på kommersiella fastigheter som kontor och butikslokaler.
Lösning: outsourcing av hela lönehanteringen 

Hembla (fd D.Carnegie) 
Äger, förädlar och utvecklar fastigheter framför allt koncentrerade i Stockholmsregionen.

Lösning: molnbaserad lönehantering

Ljungbybostäder är ett kommunalt bostadsbolag med uppdrag att äga och förvalta fastigheter inom kommunen.
Lösning: outsourcing av lönehanteringen och hjälp med tidrapporteringen

Burlövs bostäder är ett fastighetsbolag som prioriterar förvaltning där den enskilda hyresgästen ska stå i centrum. 
Lösning: molnbaserad lönehantering

Essunga Bostäder är ett fastighetsbolag som var en av våra första kunder som valde att gå över till vårt webbaserade lönesystem Kontek Lön.
Lösning: molnbaserad lönehantering

Nivika Fastigheter är ett fastighetsbolag som har sitt säte i Värnamo. 
Lösning: outsourcing av tid- och reseräkningshanteringen, molnbaserad lönehantering via lönesystemet Kontek Lön

Kontakta mig!

Jag vill gärna veta mer om Konteks smarta lönelösningar.
 

 

 

Vi hör av oss - på återhörande!
mvh, Kontek

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled
Sorry, this event is no longer available

Kontek levererar en helhetslösning för löneprocessen

Kontek är ett specialistbolag som erbjuder produkter och tjänster för hela löneprocessen. Vi fortsätter inkludera smart teknik i lönearbetet och erbjuder helt webbaserade, flexibla lösningar för löneprocessen. Hos oss kan du få hjälp med allt som rör lön!
 
Våra systemlösningar innefattar allt ifrån lönesystem till tidrapportering, reseräknings- och utläggshantering till HR-stöd och personalplanering. Systemen hjälper tusentals företag och organisationer till en smidigare lönehantering.
 
Vi erbjuder även bekymmersfriheten med outsourcing av hela eller delar av ett företags lönearbete. Våra sextio lönekonsulter hanterar i dagsläget ca 20 000 lönespecar åt våra kunder varje månad. Outsourcingtjänsterna innebär att vi kan effektivisera och avlasta för våra kunder, oavsett bransch eller verksamhet.

 

,