Lönehantering för fordonsindustrin!

Fyra frågor till Catarina Källgren, HR-chef Automotive Components Floby fd Volvo Car components:

1. Varför har ni valt att outsourca hela ert lönearbete? 
Den främsta anledningen är att vi vill lägga fullt fokus på vår kärnverksamhet. Kontek är en pålitlig och framåt samarbetspartner som både säkerställer och effektiviserar hela vår löneprocess, där även tidrapportering och reseräkningshantering ingår. Det är svårt att hitta kompetens inom löneadministration så istället för att lägga resurser på att leta efter rätt kompetens så låter vi Konteks specialister sköta hela vår lönehantering.
2. Fördelarna med outsourcing?
Jag skulle säga effektivt arbetssätt, minskad sårbarhet och god specialistkompetens som några av de främsta anledningarna. Man kan helt enkelt känna sig lugn och trygg med Kontek som samarbetspartner – de är både ”lönenördar” och kan våra lagar och avtal och är dessutom enkla och trevliga att ha att göra med – de ”brinner” verkligen för sitt uppdrag och har ett starkt kundfokus.
3. Vilka kostnadsbesparingar räknar ni med?
Vi ser redan effektiviseringsvinster med vår outsourcinglösning hos Kontek. Administrationen kring lönearbetet har förenklats och manuella rutiner och arbetssätt har ersatts av nytänkande, automatiserade lösningar vilket både ger besparing i tid och pengar. Dessutom är vår outsourcinglösning ett sätt att säkerställa vår framtida lönehantering - vi räknar med ett långsiktigt samarbete med Kontek.

 
4. Varför rekommenderar ni Kontek? 
De är en mycket positiv och professionell samarbetspartner. Vi arbetar tätt tillsammans med ständiga förbättringar och smart utveckling vilket gynnar både parter. Att Kontek dessutom kontinuerligt adderar till nya tjänster förbättrar förutsättningarna för vårt samarbete ändå mer - det är så här ett gott samarbete ska fungera!
 
 


 

Kontek erbjuder lönehantering på tre sätt:

Du gör jobbet - Vi gör jobbet - Vi hjälps åt

Att få sin lön i tid är en självklarhet. Men det sker inte av sig självt. Vi arbetar med smarta systemlösningar och molntjänster som ger en effektiv lönehantering för olika typer av företag inom fordonsindustrin.

God branschkännedom och långvariga kundrelationer

Vi på Kontek har en god erfarenhet av de utmaningar som ställs på löneprocessen från företag som jobbar inom fordonsbranschen. Vi har flertalet kunder som nyttjar fördelarna med en modern och digital löneprocess för att uppnå ökad kvalitet och effektivitet i den administrativa nyckelprocessen som lönearbetet innebär.

Exempel på kunder och lösningar för fordonsbranschen: 


e-AAM Driveline Systems AB
Konstruerar och utvecklar drivlinor för elektrisk fyrhjulsdrift, hybriddrift samt elbilar.
Lösning: Outsourcing av lön, tid- och reseräkningshantering

Floby Rescue AB
Släck- och räddningsfordon för olika klimat, vägar och tillfällen.
Lösning: Molntjänst löne-och reseräkningshantering


Autokaross i Floby AB
Utvecklar, tillverkar och säljer flak, skåp, kåpor, taxi/färdtjänst fordon, fordonsinredningar, brandfordon och ambulanser.
Lösning: Molntjänst löne-och reseräkningshantering


Axima AB
Axima är ett privatägt maskinhandelsföretag verksamt på 18 olika platser i Västra Götaland.
Lösning: Molntjänst Lön


BEWI Automotive AB
Tillverkar kundanpassade produkter i EPP, främst för bilindustrin.
Lösning: Outsourcing av lönehanteringen

Ages Industri AB
Ages verksamhet omfattar huvudsakligen pressgjutning i aluminium, skärande bearbetning av metall samt montage till fordonsindustrin.
Lösning: Molntjänst lön


Svetruck
Svetruck är en av de ledande i truckbranschen. Företaget levererar gaffeltruckar, containerhanterare och timmerhanteringsmaskiner över hela världen. 
Lösning: Outsourcing av lönehanteringen


Be-Ge Företagen AB
Familjeägd företagsgrupp som bla tillverkar förar- och passagerarstolar för fordonsindustrin. 
Lösning: molntjänst löne- och tidrapporteringssystem

 

 

Kontek är ett specilistbolag inom lön!

Vi fortsätter inkludera smart teknik i lönearbetet och erbjuder helt webbaserade, väldigt flexibla lösningar för löneadministrationen. Våra kraftfulla program inom löne-, tid- och reseredovisning hjälper tusentals företag och organisationer till en smidigare lönehantering. Vi erbjuder även outsourcing av lönearbetet för kortare eller längre perioder. 

Kontakta mig!

Jag vill gärna veta mer om Konteks smarta lönelösningar.
 

 

 

Vi hör av oss - på återhörande!
mvh, Kontek

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled
Sorry, this event is no longer available

,