Anmäl dig här

Fyll i nedan personuppgifter, klicka sedan på boka. Därefter kommer ett bekräftelsemejl att skickas till den e-post du angivit i bokningen.

Tack för din bokning!

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled
Sorry, this event is no longer available
Dagar

08

Timmar

06

Minuter

08

 

Vart och när

Torsdag 14 september kl 17:00-20:30
Saltmätargatan 9, 113 59 Stockholm, Sverige

 

Vill du vara med och uppleva hur Tobias med hjälp av Chat-GPT i realtid skapar en protyp utifrån några enkla krav? 45-minuters kamp mot demo-djävulen väntar! Är du Arkitekt och funderar på hur AI kan hjälpa dig i ditt uppdrag? Då är vårt tips att lyssna på Greger! Jonas hävdar som så många att AI är en stor del av framtiden inom kvalitetssäkring, men vad innebär det konkret? 


Vi välkomnar dig till en lärorik kväll med fokus AI. Vi fördjupar oss i AI och hur det kan hjälpa oss i våra respektive roller. Vi diskuterar möjligheter AI skapar, men också vilka hot och risker som det för med sig.

I pausen mellan föredragen njuter vi av enklare mat och dryck samtidigt som vi minglar med kollegor. Gillar du inte att småprata? Oro dig inte, här är ämnet givet, alla är nyfikna på AI. 

Bjud gärna med dina vänner och kollegor, se bara till att de registrerar sig. Antalet platser är begränsat.

Eventet är kostnadsfritt. 

Agenda

17:15 Parallella föredrag  
 

- Rapid prototyping med ChatGPT
Under senaste året har utbudet på AI-tjänster formligen exploderat, men frågan är om de går att använda till någonting vettigt? För många kan säkert hela den här “AI-revolutionen” som pågår nu verka lite abstrakt och man kanske frågar sig om det finns någon substans i det, eller om allt bara är hajp? Denna presentation kommer att inledas med att kort titta på möjligheterna - och kanske även riskerna - med den nya floran AI-tjänster som nu finns tillgängliga. Men det vi framförallt ska göra är att våga oss på att använda AI-verktyg som bl.a. ChatGPT för att ta fram en snabb prototyp baserat på några enkla krav. Lite upp till bevis på om tjänsterna kan leverera vad de lovar helt enkelt.
Må AI-demodjävulen hålla sig borta!

Tobias Löfstrand är IT-HUSETs ELDSJÄL inom UX, mobil- och frontendutveckling och har arbetat som utvecklare och arkitekt i mer än 20 år. Han har en passion för såväl användarupplevelse som utvecklarupplevelse, och har jobbat mycket med att ta fram byggstenar som underlättar utvecklingen. De senaste åren har Tobias huvudinriktning varit mobila applikationer, med en ständig fokus på att bygga effektiva och hållbara lösningar med bra användarupplevelse.

- AI revolutionen, är det ett hot eller ett hjälpmedel för arkitekter?
Svaret är förmodligen, både och! En sak är vi säkra på, den arkitekt som inte har förståelse för AIs mekanismer och möjligheter kommer snart att vara omsprungen. Greger Klockare går i detta seminarium igenom vilka möjligheter och hot som AI skapar för arkitekter. Greger varvar teori med några praktiska exempel och öppnar upp för diskussioner runt ämnet.

Greger är IT-HUSETs expert och ELDSJÄL inom molnarkitektur. Förutom att han utbildar inom molnarkitektur verkar han som seniorkonsult med införande och användande av molntjänster. Han har 25 år i branschen och  han har de senaste 10 åren fokuserat på dagens systemkrav i en digitaliserad värld och mött upp med dessa krav med moderna arkitekturer och lösningar. Greger har arbetat som lösningsarkitekt och integrationsarkitekt bl.a. hos Skandia och Polisen.

- AI, är det framtiden för test och kvalitetsäkring?
AI, AI, AI, det finns många artiklar om AI och QA, men få ger speciellt mycket kött på benen, är AI framtiden för test? Kommer AI vara det som äntligen tar automatisering till nästa nivå. Kan man använda AI för att generera syntetiskt testdata? 

Under föredraget diskuterar vi ovanstående frågor och passar på att kika på ett par relaterade verktyg som använder sig av AI.

Jonas Hermansson är IT-HUSETs ELDSJÄL för ledare-, krav- och test-kompetenserna och har arbetat med ledarskap, krav och test i mer än 25 år. Numera brukar Jonas kalla sig kvalitetscoach och är specialiserad på agila transformationer, agila arbetssätt, ledarskap, förändringsledning, test/kravorganisation, test/kravstrategi och kravhantering, allt ur ett kvalitetssäkringsperspektiv.


18:30 - Rocío Bachmaier, Atlan Insights
- From the Information age to the imagination age: our AI-enabled future
As AI systems take off the burden of routine tasks, we are presented with an opportunity to harness our innate creativity and envision a world previously thought impossible. Remember how the Industrial Revolution changed everything? This talk explores the transformative power of AI, not as a replacement of human work, but as a catalyst propelling us into an age where our biggest dreams become a reality. Join us as we explore the new Imagination Age and the pivotal role each one of us plays in shaping this exciting future.

Rocío Bachmaier, the purpose-driven CEO of Atlan Insights AI consulting, envisions a future where artificial intelligence paves the way for profound change in businesses and society.
Drawing from her diverse background in management consulting and technology leadership, Rocío has consistently channeled her dedication towards growth, efficiency, and innovation.

In addition to her professional achievements, Rocío is a passionate advocate for diversity, equity, and inclusion in the tech and AI fields. As an active contributor to the Women in AI do-tank in Sweden, she empowers the next generation of leaders by promoting female representation and support within the AI sphere.

Rocío also participates in tech industry events, where she shares her knowledge and experiences, inspiring others to pursue AI- focused initiatives that champion diversity and inclusivity.
Through her dedication, Rocío seeks to create a lasting, positive impact in the world of AI.

Om oss

Vi skapar möjligheter genom digitalisering
Genom ett nära samarbete och en kontinuerlig dialog med kunden har vi hjälpt flera av Sveriges ledande företag och organisationer i olika digitaliseringsprojekt.

IT-Huset i Norden AB

Saltmätargatan 9, 113 59 Stockholm