Dalastudion den 6 oktober 2022 kl. 14:00

Dalastudion: Om elkrisen

Vad kan vi göra åt vad som verkar vara en annalkande elkris? Höjda priser och elbrist gör hösten och vintern osäker och de ekonomiska orosmolnen hopar sig vid horisonten. I nästa Dalastudion har vi bjudit in två experter som ger sin syn på hur vi kan tänka – och framför allt vad vi kan göra – för att klara krisen så bra som möjligt.
 
Vi matas dagligen med nyhetsuppdateringar om höjda elpriser och ökad risk för elbrist. Vi får höra att alla behöver dra sitt strå till stacken. Vi alla förväntas bidra genom att minska vår elförbrukning, så att elen ska räcka till och priserna ska kunna sänkas.
 
Det finns förstås fortfarande möjligheter till att de aktuella prognoserna förbättras. Liksom att det kommer beslut om en statlig kompensation. Men det går inte att bortse från att vi alla ändå behöver förbereda oss inför en utmanande höst och vinter. Vi behöver börja reflektera och agera på frågor som: Vad kan jag som företagare göra själv redan idag? Hur kan jag få hjälp med rådgivning och hur ska jag tänka för att effektivisera elförbrukningen framåt?
 
I nästa Dalastudion tar vi tag i just de här frågorna och ger vägledning framåt. Vi har bjudit in en av Dalarnas energi och klimatrådgivare för att få hans bästa tips på vad vi kan göra liksom viktig information om den hjälp som finns att få. Vi får även sällskap av Dalakrafts VD, som berättar mer om varför det ser ut som det gör och hur läget kan komma att påverkas framöver – både genom egna insatser och andras beslut.
 
 
 

Anmäl dig här


Tack för din anmälan,
vi ser fram emot ditt deltagande!

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled
Sorry, this event is no longer available

I webinariet deltar:

 
→ Jacob Holgersson, Energi- och klimatrådgivare i Dalarna.
Jacob arbetar till vardags som energi- och klimatrådgivare i Ludvika och Smedjebacken. Han bidrar med tips, information och möjliga kontaktvägar för hjälp.
→ Mats Bengtsson, VD på Dalakraft.
Mats berättar varför elpriserna är så höga och vad som påverkar. Vad kan man göra för att minska elförbrukningen och när är läget stabilt igen.

 

När?

 
6 oktober 2022 14:00 - 15:00
 

Var & hur?

 
Digitalt via Zoom
Länk skickas ut i samband med anmälan. 
 

Frågor?

 
Kontakta moderator och projektledare Niclas Johansson
niclas.johansson@visitdalarna.se / 070-6521768
 

Det här är Dalastudion 

 
Dalastudion är ett forum där Visit Dalarna återkommande anordnar olika digitala aktiviteter, så som webinarium och utbildningar. Här delar vi inspiration, information, omvärldsanalyser och trendspaningar. För delade erfarenheter och kunskaper ger nya, viktiga lärdomar för framtiden. 

Medfinaniseriat av:

Visit Dalarna AB

Vasagatan 6

795 30 Rättvik